Song Service – nuorisojumikset

 2012_1110_221543AA

 

Joka perjantai-ilta järjestetään Song Service, jossa on mukava tunnelma. Siellä lauletaan hengellisiä lauluja ja rukoillaan yhdessä. Yleensä mukana on myös todistus tai puhe. Lukiolainen Sara tykkää käydä perjantain iltatilaisuuksissa ja Jumalan kanssa vietetty aika on hänelle tärkeää. “Song Servicessä on rento meininki, ihmiset voivat tulla vapaasti ylistämään Jumalaa tai kuuntelemaan puhetta”, Sara kuvailee Song Servicen ilmapiiriä. Sara kertoo, että jos itse ei ole soittamassa, niin hän tykkää ylistää. Hän kertoo, että Song Service on hänelle hyvin tärkeä. “Minua ovat koskettaneet erityisesti ihmisten omat kokemukset, joita illalla on jaettu”, kertoo Sara.

Lauantaiaamupäivisin asuntolan ohjelmaan kuuluu Toivonlinnan seurakunnan järjestämä yhteinen jumalanpalvelus. 

 

Perjantai-illat ylistäen

Olen käynyt Song servicessä ala-asteelta asti. En olisi uskaltanut yksin, mutta kun ystäväni tuli kanssani, minulla oli tosi hauskaa. Ensimmäisissä sonkkareissa en osannut lauluja, joten hyräilin vain mukana. Mutta kun laulut tulivat tutuiksi, oli helppo fiilistellä. Useimmat laulut olivat englanniksi, joten ala-asteella en ymmärtänyt puoliakaan sanoista.

Kuvittelin päässäni, että sonkkareiden idea oli: mitä kovempaa laulat, sen parempi. Idea tuli siitä, että aina niissä sonkkareissa, missä minä olin ollut oli soitettu niin kovaa, että jouduin huutamaan ystävälleni, joka istui vieressäni, että hän kuuli asiani. Nykyään, kun ymmärrän sanat, on helppo fiilistellä ja ylistää Jumalaa. Sonkkareissa on hyvän musiikin avulla helppo huomata, miten rakastava ja huolehtiva Isä meillä on.

Olen soittanut sonkkareissa pari kertaa. Pyrin aina täydellisyyteen, jolloin unohtuu helposti, että song servicessä on tarkoituksena ylistää Jumalaa, ei miettiä kaikkia virheitä. On ihanaa viettää perjantai-iltaa ystävien kanssa, ilman että tarvitsee murehtia.

Toivonlinna on niin uniikki paikka. Missä muualla nuoret voivat viettää iltoja tällä tavalla ylistäen? Ei missään.

 

Minttu 8.lk

 

 

Iltahartaus

 

Joka arki-ilta klo 21 pidetään pieni iltahartaus, jonka pitäjä on usein oppilas tai henkilökunnan jäsen. Oikeastaan kuka vaan voi pitää iltahartauksen.

Lukiossa opiskeleva Amanda on pitänyt asuntolassa iltahartauksia muutaman kerran. Amanda kertoo, miksi hän pitää joskus iltahartauksia: “Tahdon jakaa hyviä ja huonoja kokemuksia asuntolalaisten kanssa. Usein kokemuksiini liittyy Jumalan johdatusta ja on tärkeä kertoa niistä eteenpäin. Kun aion pitää iltahartauden, mietin tarinan läpi ja sitten ei tarvitse kuin kertoa se. Hyvin yksinkertaista.” Amanda on pitänyt ikimuistoisia iltahartauksia mm. siitä, miten selvitään jouluna kaksi viikkoa ilman sähköä.

 

Rukouspiirit ja raamattupiirit

Luominen

Viikon varrella on mahdollisuus osallistua niin oppilaiden  kuin henkilökunnan järjestämiin rukouspiireihin. Voit olla kuuntelijana tai tuoda rukousaiheita, kiitosaiheita ja keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä. Raamattupiireissä keskustelujen päätarkoitus on sanan tutkiminen ja Jumalan tunteminen paremmin