Elämää suurperheessä

Muutin viime tammikuussa Pohjois-Karjalasta Paimioon, jolloin muutin asumaan asuntolaan kolmeksi päiväksi, sillä koulu alkoi muutama päivä ennen kuin muutimme. Kun tuli kesäloma, päätimme, että menisin seuraavaksi lukukaudeksi asuntolaan uudestaan, sillä vanhemmillani ei ollut aikaa eikä rahaa minun koulumatkoihini, kun he joutuivat ajamaan minut joka aamu kouluun. Vihdoinkin sain tutustua asuntolaelämään kunnolla. Asuntolassa minut yllätti se, että siellä on aina todella hauskaa. Kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä.

Normaali päiväni asuntolassa kuluu mukavasti. Kun tulen koulusta menen joko lukutunnille, lentopalloharjoituksiin, kuoroon tai lauluryhmän harjoituksiin. Heti sen jälkeen menen syömään, sillä minulla on kiljuva nälkä koulun ja harrastusten jälkeen. Jos on tiistai tai perjantai menen tekemään työvuoroni kaikkien syötyä. Sen jälkeen olen tietysti todelle uupunut, joten menen joko katsomaan TV:tä, jotain sarjaa DVD-laitteestani tai soittamaan pianoa. Kun kyllästyn siihen, menen ala-aulaan juttelemaan ihmisten kanssa kaikesta mahdollisesta. Kun kello viimein on kahdeksan alkaa iltapala. Yritän syödä mahdollisimman nopeasti, sillä tv-sarjani alkaa. Kymmenen minuuttia ennen kuin tv-sarja loppuu, juuri kaikista jännittävimmässä kohdassa asuntolanhoitaja kuuluttaa, että kaikkien pitää tulla iltahartauteen.

Kun tv-sarja loppuu, menen iltahartauteen, mutta kaikki sohvat ovat varattuja, joten istun seinää sohvaa vasten lattialla. Mutta se on sen arvoista, sillä asuntolanhoitajat pitävät parhaat iltahartaudet. Sen jälkeen menen rukouspiiriin rauhoittumaan ja kuuntelemaan hyvää musiikkia. Kymmeneltä kaikkien ylä-astelaisten pitää mennä nukkumaan, tai ainakin huoneisiinsa.

Jos joku miettii, että tulisiko asuntolaan vai ei, niin todellakin suosittelen. Se on luultavasti yksi parhaimmista kokemuksista, mitä voi kokea. Se kasvattaa hermoja, mutta se kasvattaa myös henkisesti. Eikä pidä unohtaa maailman parhaita asuntolan hoitajia! He ovat parhaita! Mitä me tekisimmekään ilman heitä?

            Judit, 8.lk

 

Asuntola

 

Moi mun nimi on Bettina ja mä asun asuntolassa. Mulla on viha-rakkaus -suhde asuntolan kanssa, joskus mä vihaan olla siellä mut yleensä mä rakastan olla siellä.

Topila eli Toivonlinna on kuin oma maailma, oma pikku kupla. Asuntolassa on mun mielestä paljon ihmisiä mutta ilman kaikkia heitä, ketkä ovat siellä, se ei olis mitä se nyt on. Joskus mun pitää mietti että ”onks tää oikea, asunko mä täällä”.

Mä oon saanut ihania kavereita täältä koulusta ja auntolasta ja mä oikeasti uskon että me ollaan kavereita pitkään, mä toivon, että joskus tulevaisuudessa mä voin tulla tänne takaisin kun mä oon aikuinen.

Asuntolassa on paljon tekemistä, mutta se riippuu paljon sun asenteesta. Jos jaksaa voi aina järjestää lentopalloa, futsaalii tai jotain muuta urheilua. Ihmiset menee ja tekee jos joku vaan järjestää. Myös on hirveästi lautapelejä, biljardii ja pingistä.

Asuntolassa on ihana olla ja mä viihdyn hyvin siellä ja mä oon niin kiitollinen, että mä oon saanut olla täällä.

Bettina, 9.lk

Asuntolaelämää

Olen asuntolassa koska en muuten voisi käydä koulua täällä, koska asun Oulussa. Minulla on kaksi siskoa myös asuntolassa, menemme lomilla junalla kotiin. Lyhyemmillä lomilla kuten suljettuina viikonloppuina, menen kaverilleni, Tampereelle.

 

Minua yllätti asuntolaelämässä ihmisten läheisyys, siellä eletään koko ajan yhdessä, eikä siltikään kyllästytä toisiin, tai riidellä kovin paljon. Asuntolaelämässä hauskaa on yhdessäolo, mutta joskus on mukava mennä omaan huoneeseen rauhoittumaan ja lukea vaikka kokeisiin. Kurjaa asuntolassa in se, että näkee vanhempia, veljeä ja Oululaisia kavereita niin harvoin. Vinkkejä antaisin asuntolaan tuleville, että ei jännittäisi turhaan, täällä saa helposti ja nopeasti kavereita.

 

Olen itse urheilullinen ja aika energinen poika, minun tyypillinen päivä asuntolassa on: Herään aamulla kouluun riippuen koulun alkamisen ajasta, joskus alkaa aikaisemmin 8.05 ja joskus myöhemmin 9.35. Koulu loppuu joko 12.30, 13.45 tai 15.15. Koulun jälkeen 15.00 on lukutunti, teen läksyt ja kohta alkaa päivällinen. Syön ja menen tekemään työvuoron. Työvuoron jälkeen (riippuen päivästä) menen urheilemaan, keskiviikkoisin lentopalloa, torstaisin  säbää, eli sählyä, tai ma-to salille. Iltapala on 20.00-20.30. Sen jälkeen menen vain kiertelemään asuntolaan etsimään seuraa. Iltahartauden jälkeen voi jäädä vielä tunniksi hengailemaan kavereiden kanssa. Yläastelaisten huoneisiin meno aika on 22.00.

 

viikonloppuisin lauantaina mennään kirkkoon 10.30, ja kirkon jälkeen on joskus järjestetty ohjelmaa. Sunnuntait ovat vain rentoa oleskelua, kun ei ole järjestetty mitään erikoista. Suosittelen tulemaan asuntolaan!

Benjamin 8.lk