Ysit luokkaretkellä Barcelonassa

 

Tänä vuonna 9.-luokkalaiset suuntasivat leirikouluun Barcelonaan 1.-5.4.2019. Varoja leirikoulun järjestämiselle oli kerätty ahkerasti yläkoulun aikana ja tehty työ sai huipennuksen yhteisestä retkestä.

Leirikoulu alkoi maanantaiaamuna kun oppilaat ja valvojat starttasivat matkaan SKYKin pihalta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Siellä meitä pienen odotuksen jälkeen oli vastassa lentokone, joka vei meidät määränpäähämme Espanjaan. Matkaseurueeseen kuului 20 henkilöä.

Espanjassa kevät oli jo paljon pidemmällä kuin Suomessa ja saimme nauttia auringonpaisteesta ja keväisen lämpimästä ilmasta. Paikalliset eivät vielä kulkeneet t-paidoissa tai shortseissa, mutta osalta meistä se luonnistui oikein hyvin. Asuimme reissun ajan 20 henkeä majoittavassa asunnossa, joka sijaitsi Castelldefelsissä, Barcelonan eteläpuolella. Castelldefelsin lähiö oli viihtyisä ja sieltä pääsi kulkemaan kätevästi lähijunalla Barcelonan keskustaan, jonne suuntasimmekin kahtena päivänä.

Yksi merkittävimmistä nähtävyyksistä, jota seurueemme pääsi leirikoulun aikana ihailemaan, oli Sagrada Familian kirkko aivan Barcelonan keskustassa. Sagrada Familia on Antoni Gaudin mestariteos, joka on ollut rakenteilla vuodesta 1882 lähtien. Kirkon ainutlaatuisuudesta kertonee jo se, että jatkuvista rakennustöistä huolimatta kirkko ei ole valmistunut vielä tähän päivään mennessä. Muita Barcelonan nähtävyyksiä, joita pääsimme ihailemaan, olivat esimerkiksi Castell de Montjuic, La Rambla, Casa Bonet ja tietysti paikallinen merinäköala.

 

 

This slideshow requires JavaScript.