TAM, Toivonlinnan avoin musiikkiopisto, on avoin ja maksullinen opisto, joka tarjoaa soitin- ja laulunopetusta.

TAMissa on 20 – 30 oppilasta, uudet oppilaat ovat tervetulleita joukkoon, myös kesken kauden. Sisäänpääsykokeita ei järjestetä. Maksulliset vaihtoehdot ovat, lukukausittain (hinnasto voimassa syyskuusta 2018 alkaen):
30 min opetus – 295 € (12×30 min.)
Paritunti – 220 € (12×45 min. pareittain)
45 minuutin opetus – 445 € (12×45 min.)
Samaan perheeseen kuuluvan 3. opiskelijan maksu on 150 euroa paritunti- tai 30 minuutin opetuksesta.

Opettajina toimivat tällä hetkellä Boris Källman (boriskallman [at] hotmail.com), Ilmari Pirttilä (ilmari.pirttila [at] gmail.com), Katriina Rainio (puh. 050 5440204) ja Mariina Saario (mariina.saario [at] gmail.com).

Soittimina tarjolla:
soitinvalmennus (piano ja kitara, BK; sekä viulu ja piano, KR)
viulu ja alttoviulu (KR)
piano (BK, KR)
trumpetti (BK)
laulu (IP)
vapaata säestystä (piano, BK)
huilu (MS).

TAM järjestää soittajaisia, yhteistyönä tutkintoja, musiikkiin liittyviä tapahtumia ja vierailuja. Kuudennen lukuvuoden kevään opetus on alkanut 7.1.2020 ja päättyy toukokuussa niille oppilaille joiden kanssa opettaja on sopinut etäopetuksesta, alkaen maaliskuun puolesta välistä. Muutamille oppilaille ei ole ollut  mahdollista järjestää etäopetusta, joten heille tuntimäärän pienennys huomioidaan laskuttamisessa.

Kevään yhteinen soittajaistapahtuma, joka piti olla Villa Ljunghällissä 28.4. on peruutettu koronan takia. Katriinan virtuaalisoittajaiset 5.5. ovat nähtävissä, kun pyytää Katriinalta linkin niihin. TAMia hallinnoi Toivonlinnan musiikkiyhdistys ry, puheenjohtajana Esko Elo. Jäseneksi pääsee täyttämällä hakulomakkeen Toivonlinnan musiikkiyhdistys ry jäsenliittymislomake. Jäsenmaksusta lähetetään keväällä/kesällä tiedote.

Oppilaiden ilmoittautumislomakkeen voi ladata ja tulostaa täältä: TAM ilmoittautumislomake 2020-21