Asuntola

Asuntolassa voi asua joko yksin tai huonekaverin kanssa. Huoneessa on valmiina sänky, pöytä, tuolit, vaatekaapit ja hyllyt. Asukas tuo itse vuodevaatteet ja halutessaan myös verhot, maton ja mahdollisia muita henkilökohtaisia kalusteita ja tavaroita. Jokaisessa huoneessa on oma wc. Suihkut ovat yleisissä tiloissa niin kuin myös pyykinpesuhuoneet.

Asuntolassa on rentoja sohvanurkkauksia, joissa voi vaikka katsoa televisiota tai tehdä läksyjä. Asuntolassa on myös tietokonehuone sekä tilat biljardin ja pingiksen peluulle. Tytöille ja pojille on omat saunatilat. Saunat lämmitetään aina arki-iltaisin, ja oppilaat voivat myös uida asuntolan uima-altaassa.

Asuntolan toimistosta voi lainata lautapelejä ja erilaisia urheiluvälineitä. Käytettävissä ovat mm. koulun kirjasto, liikuntasali kaikkine välineineen, kuntosali, frisbeegolf, rantasauna sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet. Asuntolassa on myös ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Oppilailla on käytettävissä kerroskeittiöt, joissa oppilaat voivat vaikka leipoa tai kokata. Kerroskeittiöissä on mahdollisuus säilyttää omiakin ruokia jääkaapissa ja pakastimessa. 

Turvallinen paikka itsenäistyä

Asuntolassa on aina lähellä aikuisia, jotka tarjoavat tarvittavaa tukea ja apua; nuorilla on kuitenkin mahdollisuus itsenäistyä turvallisesti ja mielekkäällä tavalla. Itsenäistymiseen kannustaa mm. pyykinpesu ja työvuorot sekä itsenäinen, rento ja oma-aloitteisuuteen tähtäävä ilmapiiri. Oppilaiden erilaiset kyvyt ja lahjat otetaan huomioon ja niitä rohkaistaan käyttämään.

”Asuntolassa parasta on ehdottomasti sekalainen porukka erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Kun saman katon alla asustaa kymmenittäin yläkoululaisia ja lukiolaisia, ei voi välttyä enemmän ja vähemmän hauskoilta vitseiltä, monenlaisilta ystävyyssuhteilta ja lautapeli-illoilta. Mikä vielä parempaa, kaikki hauska tapahtuu turvallisesti kristillisessä ympäristössä, jossa on tilaa yhdelle jos toisellekin yksilölle. Lyhyesti voisi siis kai sanoa, että parasta asuntolassa on sen muodostama perhe, asuntolaohjaajat tietenkin mukaan lukien.” – Janna