Gaala-ilta

Gaala-ilta on vuosittainen lukiolaisille järjestetty juhlatilaisuus. Gaala-iltaa vietettiin tänä vuonna kauniissa Villa Ljunghällissä. Illan teemaan kuuluu juhlava pukeutuminen ja gaalan aikana käyttäydytään juhlatilaisuuksiin kuuluvien etikettien mukaisesti.

 

Gaala-ilta alkoi perinteisesti konsertilla, jonka esiintyjänä oli tänä vuonna Silvia Koski, Boris Källmanin säestämänä. Laulut kertoivat kauniilla ja välillä myös humoristisella tavalla rakkaudesta ja ihastumista. Konserttia värittivät myös Silvian pitämät pienet ja eloisat alustuspuheet laulujen väleissä. Konsertin jälkeen siirryttiin alasaliin, jossa halukkaat saivat tanssahdella poloneesia.

 

Ilta jatkui Villa Ljunghällissä, jonka 9-luokkalaiset olivat koristelleet viihtyisäksi erilaisilla valoilla ja tunnelmaan sopivilla koristeilla. Villassa juhlavieraille oli tarjolla alku-, pää- ja jälkiruoat. Ruokailujen välillä oli aikaa rupatteluun pöytäseurueen kanssa. Piristävä ohjelmanumero oli “Kuinka hyvin tunnet parisi”, jossa vapaaehtoisilta kysyttiin kysymyksiä omaan pariin liittyen ja yritettiin tietää (tai puhtaasti arvata) oikea vastaus. Illan aikana pianoa soittivat taidokkaasti Boris Källman, Ilona Kondra ja Maria Kopponen. Ohjelmaan kuului myös illan Gaala-parin ja Miss-Gaalan valitseminen. Moni kävikin innokkaasti äänestämässä omia suosikkejaan. Kruunaukset suoritettiin illan lopussa.

 

Illan päätteeksi otettiin viralliset valokuvat Villan toisessa kerroksessa. Kuvia otettiin niin tyylikkäistä parikuvista hauskoihin ryhmäkuviin. Töitä riitti yöhön asti kuvaaja Lahja Walterille. 🙂

Erilainen sympatiakonsertti

Konsertin pääesiintyjät musiikinopettaja Boris Källman ja englanninopettaja Lisa Paavilainen vaihtoivat asua soittamiensa säveltäjien maiden mukaan. Se oli ripeää ja katsojia hauskuuttavaa toimintaa. Lisa soitti huilua puhtaasti ja kokosydämisesti. Boris soitti flyygeliä, syntetisaattoria, urkuja ja trumpettia ammattimaisen taidokkaasti.

 

Paitsi silmänruokaa saimme nauttia tasokkaasta musiikillisesta annista, klassisesta aina Boriksen edellispäiväiseen ja senhetkiseen improvisointiin, jonka hän tuotti yhdistämällä ATK-tekniikkaa soittamiinsa kappaleisiin.

 

Lahjakkaista oppilaistamme meitä ilahduttivat Sonja Suonikko (klarinetti), Maria Kopponen (laulu) ja Niiles Sormunen (harmonikka).

 

Saimme kuulla Vivaldia, Czernyä, Sibeliusta, Beethovenia, Monosta ja Borista.

 

Finlandiahymnistä Be Still My Soul-osio huilulla ja syntetisaattorilla oli hyvin koskettava. Boriksen omiin häihinsä säveltämä häämarssi on todella haastava soitettava. Boriksen 1980-luvulla säveltämä Nocture F-molli (iltalaulu) oli kuulijaa rauhoittava.

 

Musiikin lomassa pastori Jyrki Vehkavuori kertoi sympatiakeräyksestä humoristisella tavalla.

 

Toivonlinnan mediatoimikunnan puolesta, Aila Rehumäki-Kauhanen