Jaakko Heinimäen vierailu

Amanda Shelby kertoo, kuinka oppilaskunnan hallitus teki töitä ahkerasti valmisteluissa, ennen kuin Jaakko Heinimäen vierailu maanantaina 13.5.2013 saattoi onnistua. Jaakko Heinimäki on kirjailija ja pappi. Äidinkielenopettaja Merja antoi hallitukselle tehtäväksi lukea Heinimäen kirjoja, joista oppilaskunnan hallitus ja LU 12 tekivät kysymyksiä.

 

Valmisteluista

 

Opettajamme Merja pyysi hallitusta hankkimaan taustatietoja Jaakko Heinimäestä. Heidän piti lukea joko Kafekismus tai Taskuetiikka Heinimäeltä ja tehdä niistä kysymyksiä liittyen työvalintaan, kirjoihin ja muuhun Jaakko Heinimäen elämään. He valmistelivat koulun yläsalin haastattelu paneelia varten. He laittoivat pöydät ja tuolit puolikaareen salin etuosaan ja hankkivat vettä, jotta kaikki olisi ammattimaista.

 

Haastattelu

 

Haastattelu alkoi sillä, kun Fanni Silmunen kertoi yleisölle pientä taustatietoa Jaakko Heinimäestä. Sen jälkeen aloitimme Heinimäen hiillostamisen. Parin kysymyksen jälkeen, Fanni luki pätkän Taskuetiikasta, jonka jälkeen jatkui kirjailijan haastattelu. Kysyimme mm.

 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta papin työssä?

 

-Kysymykseen Heinimäki vastasi, että tapaa erilaisia ihmisiä ja kaikista kirkon toimituksista, esimerkiksi häät ja, että papilla on tiukempi vaitiolovelvollisuus kuin lääkärillä. Pappi saa kuulla kaikenlaisia ihmiskohtaloita ja toisin kuin lääkäri, pappi ei saa kertoa edes oikeudessa kuulemiansa asioita.

 

Onko Raamatun tunteminen tärkeää?

 

-Heinimäen mukaan, Raamatun tunteminen on tärkeää hengellisitä syistä ja kulttuuria olisi vaikea ymmärtää ilman Raamatun tuntemista, sillä ilman sitä jää paljon tietoa pois.

 

Mikä oli suurin motivaatio/kannustus kirjoittaessasi Kafekismusta?

 

-Heinimäki oli käynyt esimerkiksi junan ravintolavaunussa, jossa ihmiset tunnistivat hänet papiksi ja tulivat kyselemään kaikenlaisia kysymyksiä kuten esimerkiksi, että pääsevätkö koirat taivaaseen. Kysymyksiä alkoi tulla niin paljon, että hän alkoi kirjoittamaan niitä ylös. Kun niitä tuli niin suuri määrä, päätti Heinimäki tehdä kirjan niistä.

 

Mikä oli lapsuutesi toiveammatti?

 

-Kirjailijalla ei oikein ollut haaveammattia, mutta hän kirjoitti kirjoja. Ensimmäinen kirja oli valmis 6-vuotiaana, kun hän oli kirjoittanut tietosanakirjan isoisälleen lahjaksi. Lieneekö tässä ollut jo viittaus tulevaisuuteen? 🙂

 

Mitä sanoisit kiusaajalle?

 

-Heinimäki sanoisi kiusaajalle, että hänen tulisi elää niin ettei loukkaa ketään. Siksi on tärkeää, että lukee Raamattua (kultainen sääntö). Maailma on täynnä ärsyttäviä ihmisiä, on parasta opetella tulemaan toimeen ihmisten kanssa. Kiusaamalla heitä ei saa katoamaan.

 

Kirjoittanut: Eeva Terho ja sanellut Amanda Shelby 🙂