Ristin juurella

Ristin juurella on vuosittainen tapahtuma, joka on suunniteltu nuorille, mutta monet aikuiset viihtyvät siellä silmiinnähden hyvin. Tapahtumassa on paljon hengellistä toimintaa, niin ylistystä kuin sanan lukemista, loistavia puhujia ja mahtavaa musiikkia.

 

Tänä vuonna tapahtuma alkoi perjantaina 19.4.2013. Ilta alkoi mukavasti Icebreaker:illa seitsemältä illalla tutustumisleikkien muodossa. Ensin teimme kymmenessä minuutissa näytelmiä, jonka jälkeen leikimme. Kaiken tämän hauskuuden jälkeen siirryimme alasaliin, jossa alkoi lyhyt ylistyshetki WithYou:n kanssa ja kuuntelimme kuinka pastori/muusikko Bobby Bovell puhui meille mielenkiintoisesti.

 

Mahtavana lisäyksenä saimme kuulla kuinka Bobby esitti muutaman oman kappaleensa, kitaristinaan Andrew Smith. Tunnelma oli aivan mahtava. Kaiken tämän mahtavuuden jälkeen pidimme parin minuutin lyhyen tauon, jonka jälkeen jatkoimme WithYou:n johdolla ylistystä jatkoilla. Kaiken tämän kaiken jälkeen kello läheni jo puoli yhtä ja oli aika siirtyä unten maille.

 

Lauantai alkoikin ravitsevalla aamiaisella, jonka jälkeen kymmenen aikoihin siirryimme alasaliin pitämään ylistyshetkeä. Parin tunnin jälkeen olikin aika mennä syömään, jonka jälkeen menimme kuuntelemaan paneelikeskustelua. Paneelille esitettiin kysymyksiä, joita nuoret olivat saanet kirjoittaa lapuille perjantai-illan aikana. Keskustelun jälkeen päädyimme tutustumaan erilaisiin pajoihin. Pajoina oli köysikiipeilyrataa, Raamattujen tuunausta ja keskustelua.

 

Näissä pajoissa vierähtikin tovi, jonka jälkeen meillä olikin hiukan vapaa-aikaa. Illalla konsertin lämppärinä oli koulun oma WithYou-bändi. He esittivät meille kaksi heidän omaa kappalettaan, joiden nimet olivat: You are my God (Sanoitus: Maria Kopponen, sävellys: Maria Kopponen) ja Anna Jumalan johtaa vaan (sanoitus: Eeva Terho, sävellys: Maria Kopponen). Niiden jälkeen olikin vuorossa illan pääesiintyjän Immanuelin ja ImBoys:in esiintyminen. Keikan jälkeen Villassa olikin illan jatkot, jossa oli ylistysmusiikkia, todistuksia ja ruokaa. Mukavan illanvieton jälkeen meidät ohjattiin kahdentoista aikoihin vielä lipputangolla. Hetken ihmeteltyämme, ilta sai arvoisensa päätöksen, ilotulituksen. Pitkän päivän jälkeen oma peti oli kullan kallis. 🙂

 

Sunnuntaina alkoi kymmenisen aikoihin brunssi, jonka jälkeen oli vielä viimeinen yhteinen hetki alasalissa, jossa ensin ylistelimme ja saimme nähdä koko viikonlopun kestäneen kolmiodraama esityksen viimeisen osan. Viimeisen tilaisuuden jälkeen, yhteinen viikonloppumme päätettiin halirinkiin, joka tottakai oli vapaaehtoinen.

 

Joten ei kai muuta voi sanoa kuin, että viikonloppu oli todella mahtava kokemus, joka kannattaa tulla kokemaan itsekin! 🙂

 

Kirjoittanut: Eeva Terho