Opetushallituksen virkamiehet Toivonlinnan auringossa

Aurinkoisena toukokuun tiistaina Opetushallituksen perusopetuksesta vastaavat virkamiehet suuntasivat kevätretkibussinsa kohti Piikkiötä. Retken kohteena oli Suomen kristillisen yhteiskoulun kampus Toivonlinnassa.

Alakoulussa vieraita ihastutti lasten laulu ja monet taidokkaat kuvaamataidon työt, joita oli runsaasti esillä. Myös sitä kiitettiin ääneen, että samassa opetusryhmässä voi tarpeen niin vaatiessa olla useampia aikuisia ohjaamassa lapsia.

Koulun kasvislounas sai kiitosta sekin. Lounaan aikana Nurmikoti Oy:n toimitusjohtaja Ruut Ruohonen kertoi kampuksen palvelukotihankkeesta. Vieraista ajatus vanhusten, lasten ja nuorten ikäkaariyhteisöstä kuulosti oikein kannatettavalta.

Sekä asuntolassa että koulun puolella opiskelijoiden viesti kysyttäessä oli sama: koulu ja varsinkin asuntola on kuin suurta perhettä. Lisäksi oppilaiden ja opettajien suhdetta kuvailtiin läheiseksi. Oppilaat kiittelivät opettajien työotetta: kaikkien menestyksestä huolehditaan ja lisäapua saa, jos se on tarpeen.

Villa Ljunghällissä vieraita hellittiin koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Anne Rantasen järjestämillä kakkukahveilla. Tiina Martikainen, Arttu Ruohomäki ja Mikael Takamaa sekä Minttu Rantanen esittivät musiikkia.

– Opimme todella paljon ja on hyvä, että näemme erilaisia kouluja. Tällä koululla on tulevaisuudessa kaikki edellytykset nousta uuden pedagogiikan ja oppimisympäristön malliksi monille muille, sanoi opetusneuvos Anneli Rautiainen vierailun päätteeksi. Hän kannusti käyttämään koulun kauneutta ja omaleimaisuutta enemmänkin hyväksi pedagogisesti.

 

Jaana Shelby