Lisää ilmiöviikkosta 2017

Tiistai 4.4

Aamusta lähtien koulutalo täyttyi monilla äänillä jaa askeleilla, kun virallinen kuvauspäivä alkoi perinteisen aamunavauksen jälkeen. Ryhmät liikkuivat paikasta toiseen kuvaten monia kohtauksia ja kooten tulevan elokuvansa kasaan.

Monelle ryhmälle tuli kiire ja oppilaat juoksivatkin usein paikasta toiseen. Käytävät ja luokkahuoneet täyttyivät rekvisiitasta ja rooliasuihin pukeutuneista oppilaista. Kuvauspaikoille oli hankala saada hiljaisuutta, kun vähän väliä toinen ryhmä tuli paikalle etsien itselleen sopivaa kuvauspaikkaa. Viime hetken muutoksia tehtiin. Catering-ryhmä teki matkan Turkuun ostamaan tarvikkeita. Reportterit kiertelivät ja tallensivat mahdollisimman paljon tapahtumia. Päivän lopussa ryhmät olivat saaneet materiaalinsa kasaan ja valmiina seuraavan päivän editointiin.

Minttu Rantanen


Päivän haastattelu

Minä, Judit ja Minttu haastattelimme ihmisiä ilmiöviikolla saadaksemme tietää mitä mieltä he ovat ilmiöviikosta sekä heidän ryhmistä. Tämän päivän haastateltava oli L15 opiskelija Jasmin ja haastattelija Minttu

Mikä on ollut hauksinta ilmiöviikkossa tähän mennessä?

– Se, että saa tehdä ryhmässä töitä ja on tavannut uusia ihmisiä.

Onko teillä hyvä ryhmähenki?

-On kyllä, kaikki tekee sopivasti töitä.

Mitä mieltä olet ilmiöviikosta?

-Se on kiva viikko, jolloin saa tehdä kaikkea kivaa.

Mikä on ollut hankalinta tähän mennessä?

-Kun päätetään, mitä tehdään, koska kaikilla on eri mielipiteet.

Tämän haastattelun perusteella ilmiöviikko on erittäin hyvää vaihtelua oppilaille joka saattaa nostaa heidän opiskelu motivaatiota tuleville jaksoille. Mielestäni koulu voisi järjestää muita vastaavia tapahtumia, jotta oppilaiden koulumenestys kasvaisi.

Leevi Leppänen

Tänään ryhmät jatkoivat kuvauksia, joita varten näyttelijät pukeutuivat rooliasuihinsa.

IMG_6606

Sumuisesta säästä huolimatta ryhmät kuvasivat myös ulkona.

IMG_6630

Catering-ryhmä kävi Turussa ostamassa tarvikkeita tulevaa juhla-ateriaa varten.

IMG_6646

Videointi jatkui koko aamu- ja iltapäivän.

IMG_9119

Viimeiseksi ryhmät täyttävät kansiot, jotka he saavat pitää muistona tästä viikosta.

IMG_9125

Kuvat ovat ottaneet Judit Konola ja Leevi Leppänen