Ilmiöviikon loppuhuipennus

Keskiviikko 5.4

Ryhmät valitsivat muutaman ryhmänsä jäsenen editoimaan elokuvansa. Sillä välin kun editoijat tekivät työtään koulun atk-luokassa, kaikki muut valmistelivat koulua seuraavan päivän elokuvafestivaaleja varten. Ala-sali laitettiin kuntoon ja ruokasalin koristeet tuotiin valmiiksi paikalle. Myös pitsan teko oli listalla, koska iltapäivällä kokoontuva raati ei voisi arvioida elokuvia ja päättää Topi-palkintojen saajia ilman pitsaa. Laajentunut kuuden hengen valokuvaus ryhmä valmisteli seuraavan päivän Topi-gaalan kuvauspistettä, jossa sekä voittajat, että ilman palkintoa jääneet saisivat ottaa kuvia.

Ruokailun jälkeen editointi jatkui, mutta pikku hiljaa kaikki ryhmät saivat elokuvansa valmiiksi. Jokainen ryhmä palasi kotiluokkaansa puhumaan opettajan kanssa menneestä viikosta ja ryhmän saavutuksista. Itse- ja ryhmäarviointia tehtiin. Lopulta kaikki oli valmista seuraavan päivän gaalaa varten.


Päivän haastattelu

Tänään haastateltavana oli 8-luokkalainen Riki. Hänen mielestään ilmiöviikko on hyvä idea, joka tuo mukavaa vaihtelua tavalliseen kouluun. Heidän ryhmänsä toimi myös hyvin yhteen, joka teki viikosta vielä mukavamman. Hauskinta Rikin mielestä oli kuvaaminen ja vaikeinta editointi. Haastattelun jälkeen päästimme Rikin jatkamaan editointiaan.

Minttu Rantanen

 

 

Torstai 6.4

On Topi-gaalan vuoro. Punainen matto odottaa kävelijöitään. Kuvaajat odottavat kuvattavia. Palkinnot odottavat saajiaan. Katsojat odottavat elokuvia.

Kun kaikki on valmista, oppilaat päästetään sisään. Kaikki ala-asteelta lukioon. Oppilaat ovat pukeutuneet parhaimpiinsa, onhan nyt gaalan aika. Musiikki soi taustalla, kun punaisella matolla kävelee elokuvien tekijät. Kun kaikki ovat ottaneet paikkansa, rehtori Marle aloittaa tilaisuuden. Hänen jälkeensä lavalle astuvat Riki ja Jeremia, gaalan juontajat. Palkintojen saajat löytyvät kirjekuorista, jotka Jeremia avaa yksi kerrallaan. Palkinnon saava ryhmä julistetaan, heille tulee mahdollisuus kiittää, jonka jälkeen katsotaan kyseisen ryhmän elokuva. Palkintoja on monia parhaimmasta editoinnista runollisimpaan elokuvaan. Palkintoja jaetaan ja elokuvia katsotaan. Eniten palkintoja kerää tällä kertaa elokuva Suomi 100. Elokuva voittaa parhaan käsikirjoituksen, kuvauksen ja editoinnin palkinnot. Suurin osa ryhmistä saa yhdet palkinnot. Vain yksi ryhmä jää ilman palkintoa, mutta myös heidän elokuvansa on erinomainen.

Kun kaikki elokuvat on katsottu ja palkinnot on jaettu, on mahdollisuus siirtyä valokuvauspisteelle omakuvaa varten. Tapahtumien keskipiste siirtyy ala-salista koulun keittiöön, jossa catering-ryhmä on tehnyt töitä aamusta lähtien valmistaen Suomi 100- juhla-ateriaa. Kiire iskee heillekin, mutta ruoka saadaan ajoissa pöytään ja alakoulu pääseekin ensimmäisenä maistamaan juhla-ateriaa. Lounas, joka sisältää salaattia, perunamuusia, kalaa, karjalanpiirakoita ja jälkiruoaksi mustikkapirtelöä saa monen vatsan kurnimaan. Myös yläkoulu ja lukio pääsevät nauttimaan hyvästä ruoasta. Kiitos catering-ryhmälle upeasta lounaasta!

Viimeisenä on siivouksen vuoro. Se sujuu nopeasti ja näin saadaan vuoden 2017 ilmiöviikko loppuun.

Minttu Rantanen