Työkokeiluun tai sivariin Toivonlinnaan

 

HAE TYÖHARJOITTELUUN TAI SIVARIIN TOIVONLINNAAN

Haemme työharjoittelijoita ja sivareita Toivonlinnaan vuodelle 2019. Toivonlinnan kampuksella työharjoittelijat ja sivarit pääsevät tutustumaan koulun ja asuntolan arkeen monipuolisissa työtehtävissä, saaden eväitä tulevaisuuden työelämää varten. Työharjoittelu on siis hyvä tilaisuus saada työkokemusta, viettää välivuotta ja verkostoitua ihmisten kanssa.

Suomen kristillisessä yhteiskoulussa on työskennellyt syyslukukauden aikana kolme työharjoittelijaa Minttu, Judit ja Vili, ja siivilipalvelustaan suorittanut Mikael. Haastattelimme kolmea heistä asian tiimoilta.

Miksi suosittelisit Toivonlinnaa sivaripaikaksi tai työharjoittelupaikaksi?

“Yleisesti ottaen Toivonlinnassa toimiminen ja oleminen, yhteisöllisyys ja muut ihmiset.” – Vili

“Täysihoitolaitos. No, jos tosissaan niin tämä on oma mukava pieni yhteisönsä, jossa on oikeasti tosi hyvä toimia. Täällä on helppo työskennellä ja työilmapiiri on hyvä. Jos on itsellä halu kehittää itseänsä, niin siihen on mahdollisuus ja puitteet. Olen oppinut palvelemaan toisia ihmisiä olemalla läsnä ja saanut palvella myös seurakuntaa. Toivonlinna on ollut optimaalinen paikka kasvaa hengellisesti.” – Mikael

“Hyvät työkaverit ja aikaa miettiä mitä tehdä seuraavaksi. Mainitsisin myös ympäristön ja harrastusmahdollisuudet.” – Judit

Kuinka pitkä on ollut työkokeilusi/siviilipalvelus ja mikä on toimenkuvasi?

“Noin 4-5 kuukautta. Olen toiminut lähinnä asuntolan puolella tehden aamu- ja yövuoroja.” – Judit

“Olen ollut täällä noin 6kk sivarissa. Tehtäviä ovat olleet esimerkiksi: yövalvonta, valvonta ylipäänsä, aamuvuorot keittiöllä, iltahartaudet, yleensäkin ajanvietto oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa, musiikki- ja seurakuntatoiminta. Paljon sitä, mihin mielenkiintoa.” – Mikael

“Aion olla täällä yhteensä 6 kuukautta. Olen ollut syksyn aikana koulun puolella avustavissa tehtävissä, mutta kevään puolella teen työvuoroja pääsääntöisesti asuntolassa.” – Vili

Onko hakuprosessi monimutkainen?

Työharjoitteluun on mahdollista päästä Työ- ja elinkeinotoimiston järjestämän työkokeilun kautta. Toimenkuvassa pyritään ottamaan huomioon jokaisen työharjoittelijan taidot ja erityisosaamiset. Kela maksaa työharjoittelijoille palkan.
Judit ja Vili olivat samaa mieltä, että hakuprosessi oli aika vaivaton ja, että täällä oltiin tosi vastaanottavaisia työharjoittelijoita kohtaan.

“Toivonlinna on kokonaisvaltainen paikka, jossa kokonaisvaltaista oppimista. Sivari on tavallaan kuin elämäntapa.” – Mikael

Työharjoitteluun tai siviilipalveluksen suorittamiseen liittyen kannattaa ottaa yhteyttä rehtoriin tai asuntolaan:

Rehtori 
Leif Hongisto
050 438 2224

Asuntolan vastaava
Minna Heikkilä
050 438 2226/ as. toimisto 050 438 2225