Etäopetus jatkuu

Featured

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti etäopetus jatkuu 11.4. asti toisella asteella sekä peruskoulun yläkoululaisilla (luokat 7, 8 ja 9). Alakoulu jatkaa entiseen tapaan lähiopetuksessa.

Alakoululaisten tulee pitää kasvomaskit koulumatkan ajan, mikäli kulkevat Föli-busseilla tai koulun järjestämällä kyydillä.

Mikäli lapsella / nuorella on jokin koronaan viittaava oire – nuhaa, yskää, lämpöä, pääkipua – anna lapsen sairastaa kotona, sillä tavallinen flunssakin aiheuttaa ikäviä tartuntoja sekä turhaa testaamista niin oppilailla kuin henkilökunnallakin. Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä.

Lukiolaisten koeviikko alkaa pääsiäisen jälkeen 6.4. ja uusi jakso alkaa päivää aikaisemmin kuin vuosikalenteriin on merkitty eli 12.4., koska joissain aineissa, esim. kielissä, odotellaan lähiopetukseen pääsyä ja mahdollisuutta tehdä kurssikoe koululla.

Gaalaa ei järjestetä kevätlukukaudella 2021 lainkaan johtuen koronasta. Opettajakunta päätti, että seuraavaksi kun gaala järjestetään, kutsutaan tämän kevään abiturientit myös mukaan.

Ekebyholmin SDA-cup on niin ikään siirretty vuodella eteenpäin. Itse asiassa kaikki pohjoismaisten sisarkoulujen yhteiset tapahtumat on siirretty vuodella eteenpäin mutta kuitenkin niin, että järjestäjät säilyvät samoina kuin täksi vuodeksi on merkitty.

Ruokalista 2021 – Viikko 14

Featured

 

m e n u

R u o k a m m e   v a l m i s t e t a a n    t u o r e i s t a    j a    l a a d u k k a i s t a    r a a k a – a i n e i s t a.

O l e m m e   v a s t u u l l i n e n   k o u l u,    j o k a    v ä l i t t ä ä   i l m a s t o s t a m m e.

M e i l l ä    s y ö d ä ä n    k a s v i s r u o k a a     4   p ä i v ä n ä    v i i k o s s a !

 

Maanantai 5.4.

2. pääsiäispäivä

*
Tiistai 6.4.

Lime-yrttikalafilee & Porkkanapihvit

Höyrytetyt perunat

Kermaviili & tomaattikastike

Salaatit

Hedelmäsalaatti & Vanilijavaahdo

*
 Keskiviikko 7.4.

Tortillat

Chilli con Carne & Riisiä

Salaatit

*
Torstai 8.4.

Hernekeitto

Kotimainen leipä & juustot

Salaatit

Suklaakakku

*
Perjantai 9.4.

Spaghetti Bolognese

Parsakaalia & Salaatit

*

 

 

 

 

 

 

 

Sulkutilanteen vaikutus SKYKin koulutyöhön ja opiskeluun

Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti Varsinais-Suomi siirtyy 8.3.2021 lähtien sulkutilaan. Tämä vaikuttaa koulutyöskentelyyn ja opiskeluun seuraavasti:

 • Yläkoulu ja lukio etäopetuksessa 8.3.-11.4.2021 tai kunnes toisin päätetään.
 • Asuntola on kuitenkin auki seuraaville opiskelijoille etäopetuksen aikana, jolloin etäopiskelu tapahtuu asuntolasta käsin:
  • yo-kirjoituksiin osallistuvat, asuntolassa asuvat abiturientit
  • yo-kirjoituksiin osallistuvat, asuntolassa asuvat L19:n opiskelijat
  • Edellä mainituille asuntola on auki normaalisti – myös alunperin suljetuksi ilmoitetun viikonlopun 12.-14.3.2021
  • YTL suosittelee yo-kokeisiin osallistuville omaehtoista karanteenia kahden viikon ajan ennen yo-kokeita, ja koska suurin osa kirjoittajista on asuntolassa asuvia, toteutetaan omaehtoinen karanteeni näin – tietyin asuntolasäännöin.

Kevätlukukauden 2021 aloitus

Featured

Kevätlukukausi alkaa torstaina 7.1.2021 lukujärjestyksen mukaisesti. Yläkoululaisten lukujärjestys muuttuu, joten tarkastakaa päivän aikataulu Wilmasta. Lukiolaiset jatkavat kolmannen jakson lukujärjestyksen mukaisesti.

Kaikki – niin peruskoulu kuin lukiokin – aloittaa lähiopetuksessa. Koronatilannetta seurataan koko ajan, ja jos tilanne vaatii, koulu on valmis siirtymään etäopetukseen nopeassa aikataulussa. Myös huoltajien ja oppilaiden kannattaa varautua muuttuviin olosuhteisiin ja nopeisiin muutoksiin.

Tiedote 17.12.2020. Koronavirustartunta Suomen kristillisessä yhteiskoulussa.

Tiedote 17.12.2020. Koronavirustartunta Suomen kristillisessä yhteiskoulussa.

Suomen kristillisessä yhteiskoulussa on todettu koronatartunta. Kolme opetusryhmää on asetettu karanteeniin. Terveydenhuoltoviranomaisten mukaan koronavirukselle altistuneita on 48. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ottaneet henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin, ja samalla nämä ovat saaneet ohjeet karanteenista, joka päättyy 21.12.2020. 

Jos yhteydenottoa ei ole tullut, terveydenhuoltoviranomainen on arvioinut, että altistumista ei ole tapahtunut. Peruskoulun opetusryhmät alakoulun 5. luokasta yläkoulun 9. luokkaan siirtyivät etäopetukseen joulukuun 14. päivänä, Kaarinan kaupungin muiden koulujen tavoin. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koordinaatioryhmä antoi 1.12.2020 suositukset, minkä seurauksena lukio siirtyi etäopetukseen 7.12.2020. Yleisen koronatilanteen salliessa kaikki peruskoulun ja lukion oppilaat palaavat lähiopetukseen joululoman jälkeen torstaina 7.1.2021 – myös 21.12.2020 asti karanteenissa olleet.

Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi Suomen kristillinen yhteiskoulu ja terveydenhuoltoviranomaiset eivät anna tapauksen osalta tarkempaa tietoa. SKYK ja terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tiiviisti epidemiatilanteen kehitystä, ja koulu tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

|

Frisbeegolfrata suljettu

Suomen kristillisen yhteiskoulun frisbeegolfrata on suljettu talvikauden 2020-2021 ajaksi. Rata aukeaa jälleen keväällä. Tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan erikseen.

Suuret kiitokset kaikille teille, jotka olitte mukana talkoissa suunnittelemassa ja toteuttamassa SKYKin frisbeegolfpuistoa!

|

Suomen kristillinen yhteiskoulu hakee määräaikaiseen työsuhteeseen luokanopettajaa

Featured

Suomen kristillinen yhteiskoulu hakee määräaikaiseen työsuhteeseen luokanopettajaa ajalle 1.1.2021- 31.7.2021.

Työ voi mahdollisesti jatkua myös vakituiseen työsuhteeseen.

Jos olet kiinnostunut ja haluat olla osana muiden kanssa toteuttamassa kristillistä koulutyötä innostavassa ja menestyksekkäässä työyhteisössä luonnonkauniissa Toivonlinnassa.

Lähetä hakemuksesi 27.11.2020 mennessä rehtori Leif Hongistolle.

rehtori@skyk.fi, puh. 050 438 2224

|

Tärkeää infoa!

Hyvä kouluperhe,

Kaikki ohjeistus kulkee Wilman kautta, joten seuratkaa sitä useamman kerran päivässä.

TOIMINTAOHJEITA EPIDEMIATILANTEESSA

Tartuntavaara- ja karanteenitilanteissa toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ylläpitää valtakunnallisia internetsivuja, joilta löytyy ajankohtaisin tieto, klikkaa.   

 Viruksen torjunta SKYKissä

 • Nämä tarkennetut ohjeet jaetaan koska viruksen leviäminen seutukunnalla on mahdollista/todennäköistä (eri valtioiden viruksen yleistymisen kaaviot antavat syyn olettamukselle, että virus leviää myös Suomessa ja Turun seudulla).
 • Kaikki ohjeistus kulkee Wilman kautta, seuratkaa sitä päivittäin.
 • Tässä SKYKin tämän hetken tietoa tartunnoista ja toimenpiteistä:

– koululla ei ole yhtään todettua koronavirustartuntaa.

– Koululla on jonkun verran kausi-influenssaa, jossa myös kurkkukipua, yskää ja korkeaa kuumetta. Nämä tapaukset kotona paranemassa. Kouluun saa tulla oireiden päätyttyä.

– Kaikki hengitystieoireiset oppilaat ja henkilöstö on neuvottu pysymään kotona, kunnes oireet loppuvat. Jos aihetta epäillä koronavirustartuntaa, yhteydenotto terveysviranomaisiin.

– Koulun harrastuskerhot on peruttu 31.3. saakka, koska eri luokka-asteet sekoittuvat kerhoissa ja mahdolliset tartunnat leviävät helpommin.

– Koulun asuntolassa asuvat oppilaat on kehotettu välttämään matkustamista kotiin viikonloppuisin 26.3. saakka.

– Oppilaiden tulee pitää kaikki koulukirjat kotona ja vain kunkin päivän kirjat koulussa mukana.

– Opettajia on ohjeistettu tarvittaessa etäopetukseen.

– Koulujen sulkemisesta Suomessa päättävät viranomaiset, joko tapauskohtaisesti tai yleisesti. Tällä hetkellä halutaan pitää koulut toiminnassa, seuraamme viranomaisten ohjeistusta.

– Jos koulut suljetaan tai tulee laajoja karensseja luokille, koulua jatketaan enintään kuusi päivää kesäkuussa.

– Ollaan yhteisessä rukousrintamassa ihmiskunnan puolesta.

Abit

 • Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Uusi aikataulu kevään ylioppilastutkinnon jäljellä oleville koepäiville on:

ma 16.3: toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä

ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä): uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

ke 18.3: matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä

to 19.3. (siirretty 26.3.päivästä): psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

pe 20.3: vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)

 • SKYK järjestää Villa Ljunghälliin majoituksen Abeille, jotka eivät asu lähiseudulla (Piikkiö/Kaarina, Turku, Paimio). Kotona asuvat abit, jos vain on mahdollista, eläkää pienimuotoista elämää näiden kirjoituspäivien ajan! Ei liikkumista kaupungilla ja/tai ystävien luona. Jos sairastut, soita Leiffille 050-4382224 

Viruksien leviäminen, käsienpesu ja yskiminen

 • Virus leviää (vain) oireelliselta (erityisesti yskä, kuume, päänsärky) pisaratartuntana tai käsien kautta (nenä, suu, silmät) elimistöön.
 • Suomen epidemian tilanne on pari viikkoa mm. Espanjaa tai Saksaa jäljessä. Oikein toimimalla voimme mahdollisesti hallita viruksen leviämistä seutukunnallamme ja meidän lähipiirissä, voimme saada yo-kokeet suoritettua ilman ongelmia jne.
 • Vaikka itse olisit huoleton viruksen suhteen, suojele muita estämällä sairastumisesi!

Pese kätesi aina (20 s saippuavedellä, laula mielessäsi jotain jotta käytät riittävästi aikaa)

 • kun tulet ulkoa sisään
 • ennen ruokailua ja ruoan laittoa
 • wc-käynnin jälkeen
 • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
 • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Yski oikein  älä tartuta muita

Pysäytä mikrobien leviäminen

 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

Ylioppilastutkinnon suorittamisen osalta YTL seuraa tilannetta ja ohjeistaa ajankohtaisesti valtakunnallisesti internetsivuillaan , mm. https://www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen

Toimintaohje koronavirustartuntaa epäiltäessä
– Jos opiskelija sairastuu hengitystieinfektioon kesken päivän, otetaan yhteyttä huoltajaan, ja huolehditaan opiskelijan asianmukaisesta poistumisesta SKYKistä.
– Jos opiskelijan poistuminen vie aikaa, eristystilana käytetään terveydenhoitajan vastaanottohuone.
 – Jos epäilet koronavirustartuntaa (oireina kuume, yskä, hengenahdistus ja lisäksi matka epidemia-alueelle tai lähikontakti sinne matkustaneeseen) ota aina ensin yhteyttä puhelimitse omaan terveyskeskukseen.

 (Soitto ensin, ei mennä suoraan vastaanottoon)

|