Oppilaskunnan hallitus (OPKH)

  • Toivonlinnan hallituksessa on neljä jäsentä sekä puheenjohtaja, sihteeri ja ohjaava opettaja.
  • Tarkoituksena on ajaa oppilaiden asioita ja yrittää mahdollisimman hyvin vaikuttaa päätöksiin oppilaiden kertomien  mielipiteiden mukaan, esimerkiksi opettajien kokouksissa.
  • Hallitus kokoontuu ainakin kerran kuukaudessa, mutta joskus jopa kerran viikossa. Riippuu hieman siitä, mitä tapahtumia on tiedossa. Hallitus on järjestänyt muun muassa  eri juhlapyhien teemapäiviä.
  • Hallitukseen valitaan jäsenet vaalien perusteella, joten jokainen oppilas saa mahdollisuuden äänestää tiettynä vaalipäivänä omasta mielestään sopivaa ehdokasta edustustehtäviin.
  • Äänestyspäivänä valitaan ensin puheenjohtaja ja sihteeri, minkä jälkeen äänestetään muut jäsenet. Puheenjohtajan täytyy olla lukiosta, mutta sihteeri ja jäsenet saavat olla myös yläkoulusta. Äänestys tapahtuu perinteisesti paperilappujen avulla, joihin kirjoitetaan sen ehdokkaan nimi, jonka  haluaa hallitukseen.

 

“Lukuvuonna 2018-19 Suomen kristillisen yhteiskoulun oppilaskunnan hallitus piti kokouksia tiheään tahtiin. Hallituksen jäseniä oli aina seiskaluokalta lukion toiseen vuosiluokkaan asti, joten näkökulmia saatiin usealta eri ikäluokalta. Heti alkusyksystä pidimme kyselyn yläaste- ja lukioluokille, jossa kartoitimme oppilaiden viihtyvyyttä asuntolassa sekä etenkin koulun tiloissa koulupäivän aikana. Hallituksen vuoden kohokohta oli ehdottomasti teemaviikko, jolloin pukeuduttiin kullekin viikonpäivälle sovitun teeman mukaisesti. Saimme hienosti oppilaita kannustettua mukaan ja jokainen päivän paras ja omaperäisin pukeutuja palkittiin. Oppilaskunnan hallituksessa oli mukana huippuporukka, jolta aina löytyi ideoita ja suunnitelmia aiheesta kuin aiheesta.” – Vuosikertomus 2018-19, oppilaskunnan pj.