Oppilaat harrastavat monenlaista vapaa-ajan urheilutoimintaa. Koripallo, lentopallo, salibandy, frisbeegolf ja jääkiekko ovat esimerkiksi suosittuja harrastuksia. Kesäisin koulun edustalla oleva juuri valmistunut biitsikenttä on kovassa käytössä. Kampuksen alueelta löytyy myös perinteinen kuntosali, jossa on painonnostoon tarkoitettuja välineitä sekä fitness-treeniin sovellettavia laitteita. Oppilailla on mahdollisuus käyttää koulun urheiluvälineitä, kuten sulka- ja lentopallovälineitä myös vapaa-ajalla. Asuntolassa on 16-metrinen uima-allas, jonka yhteydessä on saunaosastot erikseen tytöille ja pojille. Asuntolasta löytyy myös pingispöytä, biljardipyötä ja suuri määrä lautapelejä, jotka ovat vapaasti oppilaiden käytössä. Viikonloppuisin asuntolassa on tarjolla monenlaista urheilullista ohjelmaa: pingisturnauksia, biljarditurnauksia, frisbeegolffia, pesäpalloa ja paljon muita ulkopelejä säiden mukaan.
 
Toivonlinnassa harrastetaan paljon ulkoilua. Kampus sijaitsee luonnon keskellä, meren äärellä. Koulun alueella on myös suuret nurmialueet ja omenapuutarha, jonka antimista oppilaat saavat nauttia vuoden mittaa. Mikä onkaan parempaa kuin pieni happihyppely välitunnilla omenapuutarhassa ja syödä omenia suoraan puusta, luumu -ja päärynäpuita unohtamatta.
Keväällä ja syksyllä ulkona pelaillaan monenlaisia pelejä, talvella luistellaan ja ulkoillaan esim. hiihtäen ja pulkkamäessä. Koulun alueella sijaitsee hiekkakenttä, jota käytetään mm. aktiivisesti liikuntatunneilla. Talvisin kenttä pyritään mahdollisuuksien mukaan jäädyttämään, jotta oppilaat voivat luistella ja pelata jääkiekkoa. Toivonlinnassa on myös paljon metsäpolkuja ja maisemareittejä joissa voi lenkkeillä, tai ihan vain ihastella koulumme ympäröivää kaunista luontoa.