Eroaako opetus Suomen kristillisessä yhteiskoulussa tavallisesta kunnan peruskoulusta?

Opetus Suomen kristillisessä yhteiskoulussa on valtion opetussuunnitelman perusteiden mukaista kuten kunnallisissa kouluissakin.

Onko opetus maksullista?

Koulu on yksityinen koulu, joka saa täyden valtionavun. Opetus on ilmaista kaikilla luokka-asteilla. Jos oppilas asuu asuntolassa, ylläpito ja asuminen maksavat.

Miten kristillisyys näkyy koulussa?

Koulussa pidetään joka aamu aamunavaus, jossa on kristillinen sisältö. Voimme keskustella hengellisistä asioista ja rukoilla asioiden puolesta. Kaksi kertaa vuodessa koulussa on ns. rukousviikko, jolloin kaikki osallistuvat päivittäin luennolle, jonka pitää vierailija. Oppilaista ja heidän kaikista asioistaan huolehditaan. Koulussa on hyvä ilmapiiri.

Tarjoaako koulu ruoan oppilaille?

Koulu tarjoaa ilmaisen, monipuolisen ja terveellisen kasvisruoan jokaisena koulupäivänä. Tiistaisin on myös tarjolla kalavaihtoehto. Saamme herkutella jälkiruoallakin kerran viikossa.

Miten Toivonlinnaan pääsee kulkemaan?

Katso kohta “Kuljetukset”.

Pitääkö olla jonkun seurakunnan jäsen, jotta pääsee kouluun?

Ei toki tarvitse. Koulussa on oppilaita ja opettajia useista eri seurakunnista ja myös sellaisista perheistä, joissa hengelliset asiat eivät ole tärkeitä.

Millaiset tilat ja millainen ympäristö koululla on?

Koulussa on tilavat luokat, tietokoneluokat, jumppasali ja suurehko uima-allas. Meren ranta sekä kallioiset ja metsäisät maastot koulun ympäristössä tarjoavat opetukselle ja virkistäytymiselle monia hienoja mahdollisuuksia.

Kenelle asuntola on tarkoitettu?

Yläkoulu- ja lukioikäiset oppilaat voivat halutessaan tai pitkän kotimatkan vuoksi asua asuntolassamme. Asuntolan huoneet ovat kahdelle hengelle, mutta oppilas voi halutessaan asua yksinkin; tuolloin kuukausimaksu on vastaavasti hieman suurempi.